22 d’octubre 2006

Avui hem fet el comiat de l'oncle i avi Màrius

Divendres, 20 d'octubre, a les 19.10 hores, va tenir lloc el traspàs del nostre oncle estimat Màrius Costa i Prat.

Avui a les 12 s'ha celebrat la missa a l'esgléssia de Sant Vicenç de Castellolí per donar-li sepultura.

Hi hem anat també amb el Martí i l'Alba. Tenien molt clar que volien estar també en l'acte de comiat del seu estimat "avi Màrius", que era com volia que se li adrecessin ells.

Ens hi hem retrobat la família, els amics i els veïns del poble i d'altres contrades. L'església era plena a vessar per dir-li el darrer adéu a un «home bo» en paraules del mossèn oficiant. El recordatori amb la Moreneta, a l'anvers, i els textos i una foto seva enfornant, a l'interior.

Si per molt anunciada que pugui semblar una mort mai no deixa ningú impassible, la d'en Màrius ens ha deixat a tots orfes. Les converses al forn, al peu del vell Vulcano (escoltant la Pirenaica i els principis de Mao a la ràdio Xina per a Amèrica del Sud , enfornant el pa, amassant la pasta, posant el llevat, regant amb anís les seves coques o posant-hi els pinyons, converses màgiques i fantàstiques interminables com les històries als camps de concentració, al front, a la postguerra...), les corredisses a cal Peret per atendre tothom, les ensulfatades a la vinya, els projectes cooperativistes a nivell municipal dignes dels més famosos socialistes utòpics, les anades i vingudes al mercat i a cal Pericales a Igualada, els diumenges a Montserrat, les estades a l'hort escatant i esporgant, les partides d'escacs, i tantíssims detalls més... no se'ns esborraran mai de la memòria.

Gràcies, Màrius, «el millor company de viatge»!

Bookmark and Share