13 de febrer 2008

La web més poc usable del món

Per sort per a la comunitat internàutica, costa cada cop més trobar webs que presentin seriosos problemes d'usabilitat, és a dir, que tinguin els continguts, la navegació i el disseny tan deficitaris que en dificultin la consulta i la interacció. Als nostres cursos, hem analitzat webs com Iberia.com (que finalment va canviar radicalment; algú va dir que els xiulaven les orelles per raó dels nostres cursos ;-) i, ja més cap aquí, el web Llibres.com, per avaluar-ne aquesta falta de simplicitat, ordre, servei i atracció que haurien de complir les pàgines web.

Però la nostra sorpresa s'ha vist superada amb els candidats a liderar el rànquing de webs més mal dissenyades del món. Hi ha un candidat que destaca claramat. Es tracta de
Havenworks, un lloc de notícies dels EUA que tarda a carregar-se (pesa gairebé quatre megues) i que inclou fins a 90.000 caràcters i 14.000 paraules. A més a més, està farcida de fotos, de colors cridaners i de textos. És pràcticament impossible trobar-hi res. I el que és pitjor és que sí que està actualitzada!

Bookmark and Share

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi, si vols veure webs poc usables comentades, aqui n'hi ha moltissimes: http://www.webpagesthatsuck.com/
Un web totalment recomanable...

Família Graells i Roca ha dit...

Bona info, Guillem. Vaja güebs!!! M'ha fet gràcia la núm. 1 Worst Web Site of 2007 — 'Ace of Cakes' anunciada als dits... déu n'hi do!

Miquel Ruiz Rodríguez ha dit...

Sobre l'Administració Pública en Internet:

Interactuar intuïtivament amb una web sense haver-la fet servir prèviament.

Navegueu bé? Trobeu la informació fàcilment?

Doncs bé, feu la prova a la web de la Generalitat, per exemple, per buscar un telèfon o una adreça. També podeu provar a la web de l'ajuntament de la vostra localitat.

En funció del grau de dificultat de trobar el que cerceu podríem avaluar si el disseny d'aquella web és útil, usable o eficaç.

Carme ha dit...

M'he mirat unes quantes pàgines de les triades a http://www.webpagesthatsuck.com/
i he acabat ben marejada. Però són divertits el parell que les comenten.

Anònim ha dit...

la llegibilitat dels portals web és quelcom molt important per a que realment siguin eficaces i efectives.

Anònim ha dit...

La pàgina del Sabadell és www.cesabadell.cat !!!