06 de març 2008

Com publicar vídeos a Internet?

La setmana passada va tancar el conegut servei de publicació gratuïta de vídeos en alta definició (HD) Stage6. L'immens tràfic de dades dels usuaris havia generat problemes financers al portal: l'etern dilema de com fer negoci a Internet evitant els conflictes de drets d'autor.

A més dels webs citats en el post del dia 4 per facilitar l'aprenentatge i l'ensenyament de coneixements i habilitats (Sclipo, 5min, etc.), a continuació llistem uns quants webs per pujar, reproduir i compartir vídeos. Us animem a proposar-ne d'altres:

  • YoutTube. El més conegut, amb format FLW de compressió de flash. Per baixar vídeos a local, cal usar descompressors, com http://vixy.net/, etc.
  • Vpod. Servei de publicació de vídeo sota demanda, que permet a empreses i particulars crear la seva cadena web i mòbil de manera molt senzilla.
    Vegem-ne la demo:


Aprofitem per posar un enllaç a la Fundació CNICE per aprendre a editar vídeo amb Windows Movie Maker.

Bookmark and Share

2 comentaris:

núria ha dit...

Gràcies per la recomanació de la Fundació CNICE. Molt interessant!

AlbertSierra ha dit...

El tancament d'Stage6 pel que he llegit (a Internet és clar..) es va produir per l'amenaça de demandes que tenien a sobre per part dels grans estudis i cadenes americanes. Stage6 era propietat dels creadors del format DivX i l'utilitzaven com a eina de promoció del format. Fa uns mesos van segregar l'empresa filial de la mare, la qual cosa ja va aixecar rumors de que ho feien per por a les inevitables demandes per violació de copyrigt (estava farcit de còpies de pel·lícules i sèries, jo vaig trobar tot Heroes en HD!). I quan van tancar es va tornar a dir el mateix, que no era tant la situació financera com un intent d'evitar una multa desorbidata. Com a lloc per pujar vídeos amb molta qualitat d'imatge jo crec que ara Vimeo és el millor. Permet alta definició i tot.

www.vimeo.com