04 de març 2008

No et guardis el que saps. Explica'ns-ho!

Com la Carme, que en aquest vídeo ens ensenya a fer bé la crema catalana, vols transmetre les habilitats que domines? Prefereixes aprendre les coses d'una manera més visual i gràfica? Internet s'està omplint de portals que ens mostren visualment la solució a problemes plantejats o a qüestions desconegudes.

Alguns exemples:


Si no volem explicar el que sabem o no volem aprendre per vídeo, tenim a Internet el recurs d'expressar-ho per text publicant-ho en wikis dedicats a socialitzar aquest coneixement, com ara:

Pensem quina és l'habilitat que podem aprendre dels altres i quina els podem ensenyar. No ens les quedem dintre nostre, que tothom volem aprendre i ara Internet ens ho posa molt fàcil. Ja hem decidit com ho explicarem o com les aprendrem? Per vídeo o per wiki?

Podem veure també una entrevista amb Genís Roca, on explica que caldria ensenyar a treballar la comunicació audiovisual des de l'escola, als ensenyaments primari i secundari.

Bookmark and Share

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant aquest post. I és que el vídeo va molt bé per transmetre el que sabem, perquè podem veure'n la realització mentre es va explicant.

La cuina i les receptes gastronòmiques són ideals per explicar-les amb vídeos. He trobat aquest parell de recursos que descriuen didàcticament l'elaboració d'un plat o d'un component:

- Curs de cuina MailxMail.com www.mailxmail.com/curso/video/cocina

- Videobloc http://verycocinar.com