18 d’abril 2008

Sessió 'Liderar per innovar' a l'Escola d'Administració


Ens trobem a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya en la sessió 'Liderar per innovar', per a càrrecs directius. És a càrrec de Genís Roca, especialista en estratègia i Internet, i Jordi Graells, especialista en comunicació en entorns web, que de moment ho estan fent bé, eh! ;-) I tenim un públic molt interessat, com podeu veure a la foto.

En fi, una sessió profitosa per a tothom!

Bookmark and Share

16 comentaris:

Angel Egea ha dit...

Jordi,

Realment ha estat una sessió molt interessant, amb un plantejament molt ben fet i, sobretot, amb contingut i molt amena. Gràcies per haver-me fet decidir a anar-hi.

Carles ha dit...

Jordi,
Al final de la sessió vaig sentir algun comentari sobre la manca de temps per dedicar als temes informàtics.
Hem de buscar aquest temps per aprendre i experimentar l'ús del kit que ens vau presentar tu i el Genís.

L'experiència demostra que amb aquest kit, millores la qualitat de vida professional .... si comparteixes l'esperit i les actituts que són necessaries per disfrutar de la web 2.0.

Crec que estem en un moment, com molt bé vas apuntar tu a l'inici de la xerrada, que no cal ser un tecnòleg, especialista en temes informàtics. Hem de perdre la por a utilitzar el nou kit informàtic, i provar tot allò que se'ns ofereix des d'internet a la pantalla.

La taca d'oli (difusió de les TIC) que portes temps treballant, cada cop es va fent més grossa.

Moltes felicitats per la Jornada.

Anònim ha dit...

@Àngel. I a mi m'ha fet molta il·lusió que vinguessis a la jornada. Hi vau assistir uns quants directius amb qui hem tingut relació al llarg d'aquests bons anys a l'Adminístració. Tb hi havia molta gent que no coneixíem i, al cap de cinc minuts, tots estàvem en un ambient molt proper!I això t'omple molt com a persona, perquè veus que som molta gent que renunciem a instal·lar-nos en l'immobilisme, que maldem per saber-ne cada dia més i que volem demostrar la nostra condició d'innovadors. Com dèiem al començament de la sessió, amb més de 110 directius a la sala i uns quants més que no van poder venir, ¿qui pot gosar dir que a l'Administració no hi ha càrrecs emprenedors? Així que som nosaltres tb que us en donem les gràcies, perquè, a més, estem convençuts que recomanareu la sessió perquè cada cop siguem més el que estiguem a la banda de l'emprenedoria...

Anònim ha dit...

@Carles.
La taca de la innovació de serveis gràcies a Internet i les TIC s'escampa, precisament, perquè hi ha gent com tu, Carles, que està fent una gran feina, tant o més important com la puguem fer les persones que ens toca més un paper de difusors públics. Fixa't que el que dèiem es compleix aquí molt bé: seria materialment impossible que gràcies a l'acció d'uns pocs anéssim canviant tant. Com deia el cantautor "en som molts més dels que ells volen i diuen"... T'agraeixo l'enorme confiança que ens fas i el teu estil, que amb una humilitat exemplar vas fent forat a la teva organització i al teu voltant.
Algú en sortir també va dir que no recordaven una sala plena de directius així. Nosaltres ens emportem aquesta imatge. Et garanteixo que m'ajudarà a programar unes activitats encertades per al programa 'Aprendre per innovar', com el que m'ha tocat dissenyar per a l'Escola d'Administració durant aquest any 2008.

Unknown ha dit...

Jordi, m'ha sorprés molt positivament la jornada. A tu ja et coneixia del Consell Editorial i se que ens un professional molt avantatjat en temes de noves tecnologies, tot i així patia per no haver d'estar present en una jornada poc profitosa, molt teórica i aburrida.

La sorpresa és que gràcies al Genis i a tu, vam passar l'estona de la jornada en un momentet, va tenir l'habilitat de fer servir l'humor com a eina de treball, i això és molt del meu estil. Sense adonar-nos-en vam entrar en una nova vida, la del RSS, el després d'haver conegut l'RSS.

Ja m'he donat d'alta al Gmail, i estic muntant-me el sistema d'informació que m'interessa. I no només per a mi, quan ho tingui implantat ho passo a la resta dels meus companys.

Una abraçada i moltes gràcies per una jornada encantadora i molt professional que no ha caigut en el tecnicisme més encarcarat, tot el contrari.

Felicitats!!!

Yolanda Bertomeu

Anònim ha dit...

Ha estat una jornada excel.lent. En Jordi i en Genís són dos referents de la innovació als Països Catalans. L'espai de gestió del coneixement del Departament de Justícia mostren una gestió pública d'avantguarda. La innovació està en els països i no en els estats.

Anònim ha dit...

@Yolanda. Em sembla que puc parlar en boca del Genís per dir-te que a nosaltres també ens ha sorprès molt positivament la sessió. La resposta de tants directius a la primera edició del curs 'Liderar per innovar' és, com dèiem, un signe inequívoc que volem comptar amb la gent emprenedora per millorar el que fem i satisfer més els nostres usuaris, autèntics objectius de la innovació a qualsevol organització.

Anònim ha dit...

@Joan A. Gràcies per la floreta que ens llances, tot i que ja saps que et diria que són moltes les persones que fan possible que puguem parlar d'actuacions innovadores. En el curs vam voler mostrar precisament que s'estan fent coses rellevants i que hem de començar a moure fitxa. I, pel que veiem a l'enllaç del teu comentari, tu ja l'has moguda i has creat un bloc que deu ser pioner aportant el teu coneixement i experiència professional sobre la gestió de les persones a l'Administració. Interessantíssim; un molt bon pas.

Anònim ha dit...

Sóc la Dolors Rusinés, va ser un goig compartir una estona amb vosaltres la setmana passada. Crec que la sessió va ser molt profitosa i, a més, amb un caire informal, la qual cosa sempre s’agraeix. He de dir que aquest Kit em servirà segur i que l’integraré en el meu entorn.



Moltes gràcies per tot!!



Dolors

Anònim ha dit...

Felicitats, Genís i Jordi,

El comentari general entre els assistents va ser que ens havia passat el temps volant... Se'n desprèn, per tant, que el que ens vau voler comunicar era interessant i profitós, i, a més, amè. Si li afegim el toc d'humor intel·ligent del Genís, diria que la sessió va ser un èxit, que ens va sorprendre gratament i que caldria que l'EAPC fomentés altres iniciatives d'aquesta mena.

Gràcies per compartir el vostre coneixement amb tots nosaltres.

Continueu en aquesta línia! :-)

Gemma

Anònim ha dit...

Jordi, Genís

Crec que ara que ja ens heu convençut d'entrar sense por al món del 2.0 no ens podeu deixar de la mà.

Ja sabeu allò del Petit Príncep: un és responsable d'allò que domestica...

Cal una segona jornada, perquè amb 3 hores vam fer curt. Jo m'hi apuntaré

Joanka ha dit...

Hola Jordi (i Genís),

La sessió de divendres va ser memorable. D'una manera senzilla i amena però també contundent, ens vau obrir els ulls a molts dels assistents que estàvem en un moment de "frenada tecnològica". Al menys a mi em vau despertar l'interès per tots aquest canvis vertiginosos que les TIC estan provocant en la nostres feines i en les nostres vides.

És cert que els esforços que molts havíem hagut de fer per "posar-nos al dia" amb les noves tecnologies s'havien 'aparcat' des de la generalització del kit màgic (Word, Excel, PPT i Google). Fins i tot molts crèiem que estàvem "en l'ona" i que en teníem prou. Gràcies per despertar-me.

Ja sóc a LinkedIn, ting el iGoogle com a pàgina d'inici, m'he subscrit a RSS diversos i fins i tot n'he fet servir el GoogleTalk per qüestions de feina (i personals, evidentment).

Estaré atent a tot allò que feu perquè m'ha semblat que això que he pogut veure que fèieu ho heu fet de manera interessantíssima.

Felicitats per la sessió i fins aviat.

Anònim ha dit...

@Dolors, Gemma, Elisabet i Joan Carles. Gràcies pels vostres comentaris. De fet, en les sessions formatives el que és més important és que la llavor del que es diu, tant d'assistents com de ponents, caigui en terreny adobat. I això ja s'ha complert. Ja no cal que ens escarrassem a fer germinar la planta (innovació) en planters amb papers secants i transplantaments artificials de testos. La podem fer créixer de manera natural als nostres terrenys perquè la base i els elements ja els tenim... (ui, ara semblo d'Agricultura i no pas de Justícia ;-)

El kit que us vam prometre i lliurar en la sessió és un recurs pràctic que representa el munt d'eines i recursos web útils que podem usar de manera intel·ligent en el nostre àmbit professional, social i personal. Per això ens agrada molt que ens digueu que ja l'esteu incorporant :)

Anònim ha dit...

Jordi ¿Recordes la temporada que vam compartir Departament de Justícia i Interior (millor dit que ens van fusionar els departaments)?
El divendres em va saber greu no poder esperar-me per saludar-te però me n'havia d'anar ràpidament. La veritat és que la sessió, i ho dic molt sincerament, em va entusiasmar. És la primera vegada en molt de temps que en un curs, m'ho passo bé i alhora aprenc. La veritat és que tu i el Genís vau ser un tàndem molt encertat.
Em va donar molta "enveja" sana, la teva experiència a Justícia.
Espero que, ara que s'acaba el desplegament de mossos, poder tenir més temps per dedicar-nos a millores en la línea de les vostres propostes.
Molts records i, una altra vegada, felicitats per la sessió tan brillant.

Gemma Urgell ha dit...

Jordi!
Gràcies pel comentari al meu blog, com ja has pogut veure, he anat escampant les bones noves de la sessió a amics i familiars... això del 2.0 enganxa, i en conec forces addictes ;)
Si, fer sessions d'aquest tipus ajuden a aixecar la vista i veure que hi ha moltíssimes eines per facilitar la relació administració-ciutadà, administració-administració, i que són a l'abast de tothom.
Intentaré aplicar aquest nou kit en la meva vida professional i personal i seguiré escampant bones noves com les que el Genís i tu, molt didàcticament, ens vau explicar.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

@Sílvia Q. Doncs sí, com dèiem al curs, és una sort poder participar d'una experiència en una organització, com és el cas de Justícia, on la gent treballen col·laborativament per resoldre qüestions de la seva feina. L'escenari proper és que no hi haurà disponibilitat de recursos per donar servei, caldrà prioritzar i haurem d'innovar per ser més productius, per estar a l'alçada del que ens demanin els usuaris i, a la vegada, perquè la gent guanyi en motivació sentint-se que participen més en el procés.

@ Gemma U. Gràcies per afegir-te a escampar la bona nova. Hi ha maneres de treballar tenint més en compte el que sabem les persones i aprofitant al màxim les funcionalitats noves de les eines 2.0, que poden aportar valor diferencial a aquests serveis que volem innovar.