01 de maig 2008

Google Earth i els infants a Internet, al Ciberpaís

Geògrafs, no us perdeu aquest post! El Ciberpaís d'avui recull un seguit d'interessants articles sobre sistemes de geolocalització:

  • La nova versió 4.3 de Google Earth. L'aplicació que inicialment va ser concebuda com un simulador de vol (fem Ctrl+Alt+A i ho comprovarem) és una eina fonamental per a seguiment de projectes científics o localització de fotografies gràcies a les coordenades GPS. En la seva versió gratuïta, les nostres contrades permet una visió fins als 100 metres en vertical; mentre que a les principals ciutats dels EUA permet una visió arran de terra com si l'internauta fos un vianant interactiu (un cert determinisme geogràfic, oi?). També es pot invertir el punt de vista i comprovar l'aspecte del cel en una visió com la de qualsevol observatori per mitjà dels seus telescopis. En fi, l'eina més avançada per al tractament d'informació específica de localització. Més info.

  • Informació més completa sobre els serveis de geolocalització de Google (maps.google.es), Microsoft (maps.live.com) i Yahoo! (espanol.maps.yahoo.com). I també els de QdQ, guies de Campsa i Michelin i el Cadastre.

Així mateix, publica informació sobre el llibre de la consultora valenciana Mar Monsoriu Técnicas de hacker para padres. Es fa una interessant observació al voltant del desconcert imperant entre pares i educadors arran del canvi d'hàbits que Internet ha provocat en infants i adolescents. Un article molt recomanable de llegir.

Bookmark and Share