14 de maig 2008

Tothom dempeus! Una eina 2.0 perquè puguem jutjar

Startup 2.0 és una competició de webs 2.0. S'hi han presentat més de 300 projectes, 10 dels quals seran presents al Bdigital Global Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 20 al 23 de maig. Només tres aconseguiran un premi. Tot i que tots els webs són interessantíssims, per a nosaltres, el web AllRise.com ja té el nostre especial reconeixement en aquest post.

AllRise.com es va dissenyar per resoldre dos problemes:

  1. No hi ha un bon lloc per alliberar la tensió que crea la societat.
  2. En l'edat del web 2.0 els usuaris no tenim l'oportunitat d'enraonar sobre el que ens volta pel cap, però argumentant-ho i debatent com no podíem fer fins ara.

AllRise.com ens permet participar en dos aspectes principals:

  1. Com a demandant ('fiscal'), presentant un problema al món.
  2. Com a 'persones de carrer', fent que puguem discutir, convèncer la comunitat i votar perquè la nostra opinió siguin tingudes en compte.

Els usuaris poden demandar en nom seu, 'persones de carrer' o en nom de qualsevol altre. Poden demandar a qualsevol, relacionat amb la feina, amb qüestions de relacions, de l'Administració, etc... El sistema permet als usuaris crear un debat genuí, diferent de qualsevol fòrum o sistema de comentaris. Els usuaris podran seguir el debat sencer, altre debats de gent o només el seu propi.


Introducing AllRise.com from AllRise.com on Vimeo.

Bookmark and Share

1 comentari:

Anònim ha dit...

Startup 2.0 és un concurs europeu de webs 2.0. Aquest any s'hi han presentat més de 300 projectes, 10 dels quals han estat seleccionats com a finalistes. El 21 de maig, en el transcurs del bdigital Global Congress que ha tingut lloc a Barcelona, es van donar a conèixer els tres projectes guanyadors: Zilok (lloguer en línia), UnLtdWorld (xarxa social d'emprenedors) i iFoods (videoreceptes de cuina). D'entre els 10 finalistes, tres projectes són de l'Estat espanyol: Bubok (publicació de llibres a demanda), Planetaki (agregació social de continguts) i Wolpy (web per compartir experiències de viatges).

Com expliqueu en el vostre bloc, és el web AllRise.com (un jutjat en línia on tenim l'oportunitat de demandar, d'actuar com a fiscals, d'argumentar i debatre, i de rebre el veredicte de la comunitat).

Aquest és el segon any en què es convoquen els premis Startup 2.0, organitzats per Alianzo i La Caixa. L'any 2007 el protagonista va ser el vídeo i aquest any ho han estat les xarxes socials. I el protagonista de l'any vinent? Serà el treball col·laboratiu?

Joana