18 de febrer 2009

Presentació de la 15a sessió web amb Juan Freire





Avui hem presentat la 15a sessió web, que organitzen conjuntament el Departament de Justícia i el de la Presidència (per veure'n més info). La sala era plena de gom a gom, unes 200 persones i al començament s'ha retut un petit homenatge a Antoni Farrés que va ser ponent de la 4a sessió web i va explicar el pas de la societat analògica a la digital.

Freire ens ha explicat que avui dia l’ús intensiu de les eines 2.0 i especialment dels serveis de xarxes socials fan necessari disposar d’una identitat digital per fer-nos visibles a la resta de la societat. La construcció de la identitat digital forma part del procés d’aprenentatge en la cultura digital, ja que encara no s'han establert les regles del joc. A més ha conclòs:

  • És important fixar-nos amb els continguts que publiquem, que, encara que fragmentats, en el seu conjunt poden donar una visió ja aproximada del nostre jo digital.
  • Hi ha qui suplanta la personalitat digital d'aquells que no s'han decidit a crear-la, però també la d'altres que la tenen fortament definida.
  • Les organitzacions també han de construir la seva pròpia identitat i han de saber què volen transmetre als seus usuaris (o, en el cas de l’Administració, ciutadans). També han de formar els treballadors perquè ells mateixos sàpiguen construir la seva identitat i que aquesta reverteixi en l’organització. I això és especialment necessari per a aquells organismes que estiguin immersos en projectes de xarxes socials i treball col·laboratiu.

Bookmark and Share

4 comentaris:

Joanka ha dit...

Hola Jordi,
Moltes gràcies pel post i pels materials (i per la diversificació de canals per fer-nos arribar la informació).
La sessió va ser interessantíssima, el Juan Freire és un gran comunicador, i la celeritat en compartir amb tots nosaltres el que allà es va plantejar, notable.
El resultat de tot plegat, espectacular. Ens tornem a veure a la sessió del juny!
Una abraçada

Família Graells i Roca ha dit...

Celebrem que t'hagi agradat, Joan Carles. La programació de les sessions pretenen anar afinant els ponents i el contingut que ens poden aportar. I els d'aquest 2009 pretenen cobrir la identitat digital, la e-inclusió i l'Administració en xarxa.

Angel Egea ha dit...

Jordi,
No vaig poder assistir a la sessió perquè, dissortadament, estic de baixa des del diumenge abans, per culpa d'una lesió al genoll esquiant. Hi ha algun lloc on es pugui accedir a la transmissió íntegra de la sessió? Co ja em suposava, em van dir que va estar molt ben plantejada i presentada i que va resultar molt interessant. Ja em diràs.
Una abraçada.
Àngel

Anònim ha dit...

Precisament ara acabo de publicar la sessió aquí a la mateixa entrada del bloc, com pots comprovar, Àngel. O des de Youtube/departamentjusticia, com ho prefereixis. És la sessió íntegra.

Que recuperis aviat el genoll. Va ser fomuda, la caiguda? Una abraçada!