23 d’abril 2009

Sobre la Jornada de reutilització al CENDOJ-Donostia

En el web del Consell General del Poder Judicial es pot consultar tota la informació sobre la Jornada sobre Reutilización de la Información Pública y la Jurisprudencia del CENDOJ de dimarts passat a Donostia-Sant Sebastià.

La meva presentació associava la reutilització de la informació pública amb l'ús de llicències Creative Commons per a la resta de continguts sense drets de protecció intel·lectual. Em va agradar poder anunciar tot el que hem anat impulsant des de la Generalitat de Catalunya de manera, pel que vam observar, totalment avanguardista.

La sensació va ser que vam viure una Jornada històrica. D'una banda, les editorials entre sorpreses i resistents als canvis innexorables que caldrà anar fent per a l'obertura de dades per acompanya l'evolució de l'Administració actual cap a l'Open Government (Governança oberta), més eficient, eficaç, transparent, i amb participació i coresponsabilitat ciutadana.

De l'altra, els membres de la carrera judicial, entre els quals vam poder comprovar el debat per poder fer compatible el compliment de la Llei 37/2007 i l'actual nivell d'ingressos econòmics en concepte de tarifes per la normalització i anonimització de les sentències i resolucions que es cobren a les organitzacions que les adquireixen amb finalitats comercials.

En fi, un debat al CENDOJ impensable fa un cert temps, que caldrà completar amb un reglament que explicitarà com s'hi duu a la pràctica la reutilització. El director del CENDOJ, Juan Mateo Ayala (un bon anfitrió juntament amb Joaquín Silguero), va insinuar que podria ser una realitat pels volts d'aquest estiu o la tardor. Caldrà estar atent a tot el que vagi succeint!

Per a més informació de la Jornada, consulteu els bons blocs amics:

Bookmark and Share

6 comentaris:

Núria ha dit...

M'alegro molt del progrés de la reutilització de la informació del sector públic i sobretot de l'increment de les llicències CC. Ens veurem a les Jornades de Fesabid a Saragossa el dia 21 de maig < wwww.fesabid.org >
Esperem la teva contribució i experiència en aquest tema.
Relacionat en un altre sentit poden ser també interessants les novetats que es presentaran sobre domini públic a París el 4 de juny: < http://www.iabd.fr/spip.php?article76 > i també < http://www.communia-project.eu/conf2009 > Tot junt suma una nova manera de treballar.

jordi graells ha dit...

Gràcies, Núria, pel comentari i la informació. Me la miraré!

Alorza ha dit...

contigo: salgo con la sensación de haber asistido a un momento histórico, a uno de los miles de pequeños momentos de cristalización de la sociedad-red.

Anònim ha dit...

Gracias por los comentarios elogiosos de la Jornada. Yo también creo -aunque no soy muy objetivo, como director del Cendoj- que se habló de los temas importantes y que se hizo desde todas las perspectivas e intereses: reutilizadores, administraciones públicas, negocios emergentes. Ahora toca buscar el adecuado equilibrio en la reglamentación que se haga, en la que, por cierto, cuento con vosotros los autores de las ponencias.

jordi graells ha dit...

Gracias @Alorza (Alberto) y @Juan Mateo Ayala (director CENDOJ). Juan, creo que puedes contar con nosotros para lo que necesites; a ver si conseguimos una reglamentación que, manteniendo el equilibrio entre los diferentes intereses convergentes, signifique un claro paso adelante en la contribución de la Administración a la sociedad en esta materia.

jordi graells ha dit...

El cercador de Google ofereix informació pública interactiva.