17 d’agost 2009

Dos vídeos sobre el canvi de paradigma que estem visquent

Un parell de vídeos sobre els canvis d'Internet. El primer, de Clay Shirky, explica com l'anomenada web 2.0 provoca grans canvis socials que no tenen marxa enrere. Vegem-ne també el post de Dolors Reig "Aquí importem tothom!".



El segon és el vídeo del TED amb Tim Berners-Lee (fundador d'Internet) i la web que ve (amb subtítols en anglès a TED). Ens serveix per explicar que l'objectiu últim en la reutilització de la informació pública seria la consecució d'un Linked Data per a la Administració, el que alguns han anomenat el Linked Open Government (a partir del que comenta José Manuel Alonso, responsable d'Administración Electrónica (eGovernment del World Wide Web Consortium W3C) i una de les veus amb més prestigi en el món de la reutilització de dades.




Precisament amb José Manuel Alonso vam tenir l'ocasió de compartir debat el passat 7 de juliol en la taula rodona "Accés a la informació pública i xarxa social", dins el V Congrés Internet, Dret i Política, organitzat per la UOC, tal com vam recollir en el bloc.

Bookmark and Share