29 de novembre 2009

Scott Heiferman «Cal mobilitzar els seguidors!»



Vam tenir la sort d'assistir al Personal Democracy Forum Europe (PDF) el passat 21 de novembre, i vam sentir Scott Heiferman (us n'oferim la intervenció gravada per nosaltres), cofundador de Meetup, una plataforma que serveix per organitzar petits grups locals de gent, explicant «Podem afirmar tranquil·lament que Obama avui no seria president si no hagués estat per Internet». Els seguidors d'Obama van recaptar una quantitat ingent de diners i van mobilitzar l'electorat arreu del país.

El diari Avui d'avui diumenge es refereix al PDF i a la intervenció de Heiferman amb el suggerent article 'Vols afegir el Barack com a amic? La web és una eina clau per als polítics i obre la porta a la participació popular en els afers públics'.

MeetUp van idear unes enganxines on es llegia 'Hello. My fellow American, my name is...'. Van organitzar moviments de masses; per exemple, en una multitud de 150.000 persones, ell va cridar 'Hello!' i tothom va cridar 'Hello!', entre ells Obama mateix. Scott va constatar que això impressiona.

Va continuar relatant que hi ha una expressió que es repeteix a les manifestacions és 'Let's' (develop, start, make): s'usa Internet per sortir de la Xarxa. No n'hi prou amb la transparència: la informació necessita acció, ha d'anar més enllà! No es tracta només de tenir seguidors, sinó que s'han de mobilitzar i cal saber distribuir les responsabilitats reals.

Bookmark and Share

2 comentaris:

Odilas ha dit...

Idea força aquesta de que l'acció esdevé fora de la xarxa. De vegades confonem les realitats i la experiència virtual es tan intensa que no anem més enllà.
Merci!

Jordi Graells ha dit...

@Odilas. Sí, i tant. Confirma el que comentàvem en la conversa off-line que vam tenir: cal fer més coses 'socials' en el món real per dotar de sentit tot el que fem a la Xarxa. Cal més implicació amb el que succeeix al món físic, presencial?