07 de juliol 2009

Reutilitzar informació x canviar l'Administració

Presentació de Jordi Graells "Reutilitzar la informació pública per canviar l'Administració" a la taula 'Accés a la informació pública i xarxes socials', dins el V Congrés Internet, Dret i Política de la Universitat Oberta de Catalunya. La taula és moderada per Ismael Peña-López (professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC) i hi participen Alberto Ortiz de Zárate (director d'Atenció Ciutadana del Govern Basc) i José Manuel Alonso (Fundació CTIC / World Wide Web Consortium W3C).

Bookmark and Share

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Em sembla Jordi que, com planteges, tenir en compte el punt de vista ciutadà i usuari és fonamental. Més enllà del factor ideologia, com a ciutadà demano a les administracions que ofereixin els seus serveis de manera eficient però no només. És bo que els ciutadans puguin proposar i col·laborar. Penso que una administració eficient, innovadora i proactiva, amb intel·ligència col·lectiva, a més de tenir en compte tots els seus recuros propis i a més de tenir en compte tots els ciutadans, naturalment, ha de d'escoltar, establir canals de comunicació àgils i xuclar propostes especialment dels ciutadans i dels grups de ciutadans "col·laboratius" a través de sinèrgies i sintonies. La qual cosa no ha de ser contradictòria, naturalment, amb el nivell políticoinstitucional.

jordi graells ha dit...

I, Ramon, hi ha un bon nombre de ciutadans que col·laboren proactivament en força temes (creant i redactant continguts...) però també, com dius, en la creació de serveis a partir del seu coneixement i participació.

jordi graells ha dit...

Més info sobre el desenvolupament de l'acte a:
-Administraciones en Red
-Viniesfera
-ICTlogy
-Ricard Espelt-The plate is hot