21 de febrer 2008

Harry Potter, eleccions i Llamazares 2.0

Avui coincideixen dos esdeveniments: surt publicat en català i altres llengües el llibre Harry Potter i les relíquies de la mort, el darrer de la prolífica col·lecció del mag més famós. (No hem pogut incloure la portada del llibre en català perquè avui no està disponible a cap web; ni a l'editorial Empúries!)
Al mateix temps, comença la campanya de les eleccions generals 2008. No tenen res a veure l'un amb l'altre, almenys aparentment, tot i que, tal com està el món, no hi ha res impossible (Harry candidat?).

Pel que fa al segon fet, llegeixo al bloc del bon amic Borja Rius http://governelectronic.blogspot.com/ la
iniciativa innovadora que s'està duent a terme al país de Gal·les. Una proposta per impulsar la reforma de la Welsh Language Act, la llei que regula la situació i usos de la llengua gal·lesa. El Plaid Cymru ha obert un wiki per a que els ciutadans facin proposta i donin idees que seran tingudes en compte en la redacció de la llei. Una bona idea, ara que estem en període electoral, amb la qual els partits podrien escoltar i recollir les propostes de la ciutadania 2.0, i que els serviria per substituir els missatges i les tècniques pròpies d'eleccions 1.0. En aquesta campanya, hi ha novetats que permeten aquesta comunicació bidireccional amb el ciutadà, com el canal a YouTube sobre aquestes eleccions generals. En el canal, els ciutadans podem publicar-hi vídeos amb les nostres preguntes per als candidats, que respondran a RTVE i a YouTube. Els podem pujar des del 14 al 28 de febrer.

I un partit, Izquierda Unida, que fa una campanya publicitària trencadora a Second Life. L'avatar de Llamazares fa entremaliadures, com la crema de la família reial, acte que, com us deveu imaginar, no ha causat cap mena de polèmica. Ho il·lustra el vídeo que hem publicat abans.

Bookmark and Share