15 d’abril 2008

iGoogle o aprofitar la pàgina de Google personalitzant-la

Amb iGoogle, es tracta d'aprofitar la pàgina de Google (on fem la majoria de les nostres cerques) i personalitzar-la amb els serveis que més usem cada dia, i així ens estalviarem d'anar obrint i tancant finestres del navegador. Per fer-ho, cal fer clic a l'enllaç que apareix a la part superior dreta i s'obrirà una pàgina de cerques, i preferiblement hi hem d'entrar amb la nostra bústia de Gmail. Podem carregar-hi –sols arrossegant-los– els serveis de Gmail (correu-e), de Google Talk (missatgeria), notícies, diccionaris, traductors, etc. i classificar-los per pestanyes. En acabat, l'hem de desar.

També hi ha el Google Gadget Maker per crear els nostres propis gadgets. Ens deixa emmarcar 7 fotografies amb títol que es poden compartir (Foto emmarcada), enviar regals virtuals (GoogleGram), explicar estat d'ànim a minibloc (Jo a diari), escriure més extensament sobre un tema (Formulari gratuït, amb fotografia inclosa), enviar fins a 10 vídeos a amics (Canal de YouTube), apuntar coses per no oblidar-les (Llista personal) i comptar quant temps falta per a un determinat esdeveniment (Compte enrere).

Més informació

Bookmark and Share

1 comentari:

Germà Bustamante ha dit...

Una meravella més de la companyia nord-americana. A vegades em pregunta, què en faríem de la nostra vida, sense Google. Perquè fixem-nos en el percentatge d’aplicacions derivades de Google que fem servir en la nostra vida diària. Comencem pel correu, i amb una mica de sort el xat que porta incorporat; si tenim un bloc, entre les opcions gratuïtes que hi ha al mercat, és ben possible que triem Blogger; si volem fer un àlbum de fotos, amb una eina que ens permeti de retocar mínimament les imatges, tirarem cap a Picasa... I ara, l’iGoogle, una plataforma que ens aplega totes les nostres funcionalitats, a l’estil de del.icio.us o netvibes.
D’una banda està molt bé, però de l’altra, crec que ens crea una dependència absoluta envers aquesta marca. Torno al començament, què passaria si hi hagués un daltabaix i Google, de la nit al matí, desparagués del mapa?