16 de juny 2008

Últimes notícies: la Unió de Bàsquet Sabadell a l'EBA

Acabem de tornar de l'assemblea general de socis de la Unió de Bàsquet Sabadell. Davant una cinquatena de socis, el president Jordi Roma ha anant introduint els temes que ha anat votant i aprovant l'assemblea:

  • Intercanvi de la plaça de la LEB Bronze de la UB Sabadell per la de l'ADT Tarragona, acabat de descendir a la lliga EBA, que es compromet a pagat el total de 30.000 € aproximat que cal pagar a la Federació de Bàsquet tant per part del que ven com del que compra la plaça. Això sí la Unió no ingressarà cap quantitat. Aquest canvi respon a l'actual capacitat econòmica del club. L'any passat ja es va intentar vendre la plaça a la LEB Plata per eixugar part del dèficit acumulat (actualment sobre els 200.000 €), però l'operació va fracassar perquè no hi havia plaça disponible a l'EBA.

  • Es convoquen eleccions al junta de la Unió. El procés conclourà el dia de les eleccions, que tindrà lloc el dilluns 7 de juliol, de 18 a 20 hores al Casal Pere Quart. Al llarg d'aquests dies es podran formalitzar les candidatures.

Són doncs notícies fresques, amb unes mesures que intenten tocar de peus a terra. Pensem només amb una dada: hi ha 3 equips de la LEB Bronze que estan intentant vendre la plaça per baixar a l'EBA. Amb aquesta concurrència es feia difícil obtenir diners a canvi de l'operació que sembla ja força tancada amb l'ADT de Tarragona. Ara cal tornar a treballar de manera coherent, des de la base, i intentar, tal com s'ha dit, que la Unió torni a esdevenir el club de referència per a les quatres escoles de bàsquet de Sabadell: Creu Alta, Escolapis, Club Natació i Sant Nicolau. Amunt la Unió!

Bookmark and Share

1 comentari:

Anònim ha dit...

No és una bona notícia per a una ciutat com la nostra. El fet de no disposar de cap equip, ja sigui de bàsquet, de handbol, de hoquei o d’altres esports d’equip a la primera línia de les competicions estatals no és una bona notícia.

Són projectes econòmicament inviables a llarg termini si no hi participen les grans entitats de la ciutat com a patrocinadors. Però, malgrat que hem tornat als orígens, m’agradaria que el nou projecte de futur potenciés el bàsquet de base a la ciutat.

Antonio