29 de gener 2009

El geocaching al Ciberpaís i a Informacions de la UPC

El geocaching consisteix a amagar i trobar tresors, generalment coses de poc valor, fent servir d'eina un GPS. La persona que amaga el tresor, anomenat catxé (cache, mot d'origen francès que vol dir amagatall), en publica les coordenades al lloc Geocaching.com i descriu l'entorn on està situat. El qui el troba ho avisa publicant un log a la mateixa pàgina.

El geocaching va néixer el 2000. Actualment hi ha aproximadament un milió de catxés al món, des d'un d'únic al Congo fins als 66 d'Afganistan o els 37.000 al Regne Unit. A Catalunya, n'hi ha uns 800 i aquesta afició gaudeix de molts seguidors.

Els geocàtxers catalans tenen una vida social força intensa. El tercer dijous de cada mes fan un sopar, habitualment a la Vila Olímpica, entre les 21 i les 24 hores. Mantenen, també, un fòrum molt actiu. Així mateix, hi ha propostes molt imaginatives sorgides al voltant d'aquest joc; per exemple, la que proposa una professora de la Universitat de Girona als seus alumnes de matemàtiques.

Aquesta
setmana el número 540 del Ciberpaís explica l'activitat geocaching a nivell estatal i la revista Informacions núm. 215 (pàgina 12) de la Universitat Politècnica de Catalunya publica una entrevista amb el professor Francesc Comelles, considerat l'impulsor del geocaching a Catalunya i a l'Estat.

Per commemorar els 8 anys de geocahing a Catalunya, des que el 18 de febrer de 2001 Francesc Comelles va amagar el primer catxé a Catalunya, anomenat Montserrat, aquest mes de febrer s'encunya aquesta moneda, que ben aviat començarà a voltar pels inescrutables amagatalls mundials del Geocaching.

Bookmark and Share