23 de setembre 2009

Personal Democracy Forum a Europa

Per primer cop, se celebrarà el Personal Democracy Forum (PDF) a Europa, concretament els dies 20 i 21 de novembre propers. I el que és més rellevant: Barcelona és la ciutat escollida per acollir el prestigiós esdeveniment, gràcies a l'impuls decisiu de la xarxa de ciutadania NuestraCausa, que va copsar l'oportunitat de consolidar-ne la presència a Europa. No en va NuestraCausa es defineix com una xarxa de ciutadania que pretén:

  • perseguir i impulsar estils de govern col·laboratiu,
  • identificar i solucionar problemes,
  • aconseguir canviar comportaments mitjançant la conversa, el debat i la deliberació,
  • i que tothom pugui participar en aquesta acció col·lectiva (Usnow The Film NuestraCausa).
«La revolució no succeeix quan la societat adopta noves eines, sinó quan adopta nous comportaments» (Clay Shirky en Usnow The Film)

Bookmark and Share

8 comentaris:

ricardespelt ha dit...

La veritat és que és una oportunitat molt interessant per Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa. Un repte per tots plegats!

Odilas ha dit...

Gràcies Jordi!.
Avançar en el coneixement sobre com possar la tecnologia al servei de les persones. Una obsesió constant que compartim.
Esperem que la conferència sigui tot un èxit i que puguem impulsar una petita revolució a Europa.
Seguim ;-)

Gemma Urgell ha dit...

Jordi, gràcies per difondre PdF! Serà un esdeveniment molt interessant i a veure si entre tots aconseguim canviar el món (o almenys fer-lo una mica millor ;-)

Francesca ha dit...

Gràcies Jordi per la informació, crec que és un esdeveniment molt important, que no tinc clar que estigui tenint el ressò que es mereix.
Pensar en establir canals de comunicació que facin arribar les opinions dels ciutadans als governs de manera ordenada, per tal que aquestes incideixin en la pressa de decisions no és baladí!... contemplar al ciutadà com un “organisme intel•ligent” i facilitar-li eines de metodològiques que li facilitin les bones pràctiques en accions cíviques, tampoc ho és.
En aquest sentit, la gent de Nuestra Causa està fent una feina interessant i esforçada, gràcies també a ells (alguns dels quals han estat els primers en intervenir aquí)

jordi graells ha dit...

És molt important que ajudem a difondre l'esdeveniment perquè hi hagi una molt bona acollida i participació. Així els de PDF EUA es convenceran de la bondat de continuar-lo organitzant a Barcelona. Ho veieu així?

Dolors Reig ha dit...

Felicitats, Jordi, pel bloc. Premi molt merescut. No coneixia els blocs d´en Martí i l´Alba i també m´han agradat molt :) Recuperes amb el toc personal una part del millor de l´esperit dels blocs que en alguns casos s´ha anat perdent. A veure si convenço la Gemma...

Sobre el PDF, col.laboro en la difusió de seguida. És una oportunitat que no podem perdre per començar a fer política 2.0 de veritat.

Fins aviat

jordigraells ha dit...

@Dolors Reig. Gràcies per les felicitacions; de fet és un premi haver arribat a la 'final dels blocs personals' amb nou blocs més d'entre més de dos-cents que hi havia inscrits!

Al Martí i a l'Alba els costa molt posar-s'hi i necessiten gairebé sempre un cop de mà, ja sigui ajudant-los o bé triant un tema que els motivi força (que d'això es tracta: que tingui interès a comunicar). A veure si te'n surts amb la Gemma :)

Sobre el PDF, si hi fas referència des de El Caparazón, no tinc cap dubte que arribarà a moltes persones!

Xavier Lasauca i Cisa ha dit...

Una gran oportunitat per a Barcelona i Catalunya, Jordi, ja que gràcies a aquest esdeveniment centenars de persones expertes s'apleguen per reflexionar i compartir bones pràctiques sobre com Internet i les TIC estan transformant les relacions entre governs i ciutadania.