04 de febrer 2008

Els blocs: què són? Clar i català 1

Avui començarem a publicar un seguit de presentacions, sota l'epígraf "In Plain English", de Lee LeFever www.commoncraft.com/show, publicats al portal dot SUB BETA. Aquests materials expliquen de manera senzilla, amena i molt clara diverses eines de l'entorn Internet: bloc, ofimàtica en línia (Google Docs), wiki, RSS, social bookmarking, compartició de fotos, etiquetatge social (social bookmarking), Twitter, mitjans socials (social media), etc. Les presentacions han estat traduïdes al català o al castellà per persones voluntàries, de manera col·laborativa.

Bookmark and Share

14 comentaris:

nurieta ha dit...

Tan de bo quan estudiàvem de petits haguéssim pogut gaudir d'eines com aquestes.

Merci per fer-ne difusió: seguiré tota la col·lecció.

Anònim ha dit...

cool!

Tania ha dit...

I tan de bo se'n fes encara més difusió i ús. Vaig a veure què en diuen la resta de presentacions.
Fins aviat!

Núria ha dit...

M'ha semblat molt didàctic per als que, com jo, tenim ganes de pujar a aquest tren, però tenim la sensació d'haver fet tard... a veure si mica en mica em vaig introduint en aquesta nova manera de comunicar-se i de treballar

Anònim ha dit...

Respecte als blogs, una mica el que he dit abans sobre els rss cal que cascú (o cada grup o bloggers) hi trobin una utilitat. A veure si més informació = desinformació.
Margarida

Francesc ha dit...

La entrada sobre els blocs m'ha semblat molt interessant. De tota manera crec que cal destacar la importància de disposar d'eines gratuïtes per tal de poder realitzar aquesta i altres activitats a Internet.

Igualment, cal pensar que aquestes eines malgrat ser universals, no son accessibles a tothom. Cada vegada hi ha més distància entre els que disposen d'Internet -amb el que això suposa-, amb els que no en disposen.

Què en penseu de l'escletxa digital?

Penseu que realment pot acabar provocant que existeixin dues classes de ciutadans?

Embruix de Lluna ha dit...

No estic molt inspirada per deixar-vos cap comentari, jajjaja.

Esta força bé que es faci difussió dels blogs, etc. Són molt útils i es una nova manera de comunicar-nos entre tots.

Jordi Domene ha dit...

Hola, bon dia, m'ha semblat molt didàctic aquest primer apartat. Explica molt fàcil com van sorgir els blocs i quin ús se n'ha de fer.

Segueixo aprenent!

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Penso que el món dels blogs és molt interessant per les empreses i institucions, que poden complementar, d'una manera molt més dinàmica i actualitzada, la informació que donen a través dels seus webs.

Eva G ha dit...

El que ahir era innovador, avui ja és antic...
"Ahir", en l'àmbit educatiu ensenyàvem cóm actualitzar contingut en llocs web estàtics creats amb editors web (ja fos amb programari d'autor: Dreamweaver, o programari lliure: Nvu).
"Avui", amb entorns intuïtius (blocs, wikis, etc.) i estalviant-nos qüestions com l'allotjament web, podem focalitzar els nostres esforços cap a la construcció d'informació / coneixement...
I "demà"... què?! :)
(Eva Gea)

Unknown ha dit...

creieu que els blocs dels candidats a les eleccions han influït en la seva campanya o s'han pujat al carro dels blocs per ser "guais"?

Justine ha dit...

Didàctic i interessant. Agafen ganes de tenir-ne un, encara que suposo que cal valorar si disposem de temps per mantenir-ho actualitzat ¿no?. Només una crítica, quan dona exemples tornem sempre als tòpics: l'home empresari comunica les innovacions de l'empresa a través del blog i la dona pot fer servir el blog per informar de les novetats de la seva família!! (sempre igual!!)

Unknown ha dit...

D'ençà la seva aparició els blogs han esdevingut una eina d'expressió per milers de ciutadans. La forma més fàcil i directe de crear el teu propi món electrònic ... ep! i obert al conjunt de la ciutadania.